Kasvatus


Etusivu

Kasvatus

Tallin ponit

Muut kasvatit

Jalostukseen

Myydään

Uutiset

Vieraskirja

Rockfield-tallilla kasvatetaan connemaraponeja pienessä mittakaavassa. Toiminta alkoi vuonna 1994, jolloin connemaratamma Ametist, useamman vuoden yritysten jälkeen, tiinehtyi keinosiemennyksen avulla oriista Kåsta Scaramouche. Keväällä 1995 syntyi tammavarsa Rockfield Scaramé. Tämän jälkeen Ametist on varsonut vielä 4 kertaa, viimeisen kerran vuonna 2001.

Ensimmäinen toisen polven Rockfield-kasvatti syntyi v. 2000, kun I-palkinnolla kantakirjattu Scaramé varsoi esikoisensa Rockfield Scarface. Vuonna 2001 kasvatustoimintaan tuli myös uusia piirteitä kun tallin kasvatti, ori Rockfield McBurney, hyväksyttiin jalostukseen. Vuonna 2003 saatiin toinenkin Rockfield-jalostusori kun Scarface hyväksyttiin jalostukseen. Vuonna 2004 McBurney hyväksyttiin kantakirjaan II palkinnolla, mutta ori ruunattiin talvella 2005. Burney ehti 5-vuotisen jalostusuransa aikana saada 9 jälkeläistä. Keväällä 2006 Scarface kantakirjattiin I palkinnolla.
Ensimmäinen kolmannen polven Rockfield-varsa, tamma Rockfield Perfection, syntyi kesällä 2007 (i: Rockfield Scarface, ie: Rockfield Scaramé).
Kolmas Rockfield-ori, Rockfield Wizard, hyväksyttiin jalostukseen keväällä 2008. Wizard kuitenkin ruunattiin jo samana kesänä.

Rockfield-tallia pitävät Merja ja Maj-Gret Nurmi. Kasvatuksella pyritään tuottamaan rotutyypillisiä, kestäviä ja laadukkaita käyttöponeja. Rockfield-poneilla on aktiiviset ja suorat liikkeet. Toiveena on että mahdollisimman moni Rockfield-poni päätyy kilparadoille tai aktiiviseen käyttöön. Poneja pyritään kouluttamaan ja käsittelemään mahdollisimman paljon jo varsaiässä. Poneja kuljetetaan sekä esitetään näyttelyissä ja laatuponikilpailuissa jo nuorena, jotta ne saisivat mahdollisimman paljon kokemusta ja näkisivät maailmaa.

Rockfield-talli sijaitsee Myrskylän Kreivilässä. Tallissa on 6 karsinapaikkaa. Tällä hetkellä Rockfield-tallissa asustaa 4 connemaraa, kaksi ponia ovat muualla "lainassa".


Kuvassa 5-vuotias Rockfield Scatman