Rockfield-uutiset


Etusivu

Kasvatus

Tallin ponit

Muut kasvatit

Jalostukseen

Myydään

Uutiset

Vieraskirja

2014

29.5 Milja ja Karvinen täyttivät ja jopa ylittivät heihin kohdistuneet odotukset voittamalla ylivoimaisesti seurakilpailujen kouluratsastusluokan K.N. Special johon osallistui 23 ratsukkoa, yli 66% tuloksella. Kova työ ja panostus palkitaan! Tämän päivän suorituksen nähtyä on vaikea kuvitella että vain reilu kuukausi sitten ratsukko oli jumitilanteessa ja kovasti avun tarpeessa. Poni vietti ainoastaan kaksi viikkoa ratsuttaja Laura Loivan luona jossa keskityttiin perusasioihin ja ratsastettavuuden parantamiseen. Tämän yhteydessä syntyi uusi valmennussuhde ja Miljaa valmentaa nyt kaksi rautaista alan ammattilaista, Laura Loiva ja Jonathan Silfver. Perusratsastukseen keskittymällä saatiin ratsukon vahvuudet esiin ja tästä on hyvä jatkaa nousua. Onnittelut koko tiimille!

12.5 Scaramé varsoi hienon pienen tammavarsan iltapäivällä. Väriltään ruunikonkimo varsa sai nimekseen Rockfield Euphoria. (i: Calvin Klein)
3.5 Rockfield Scarface on viettänyt kaksi viikkoa tehotreenissä Laura Loivan opissa. Miljalla ja Karvisella on nyt kaksi uutta huippuvalmentajaa ja nyt lähtee! Varokaa vastustajat - Miljasta ja Karvisesta kuullaan vielä! :)19.2 Rockfield Arctic Glow on edistynyt mukavasti ratsuttaja Laura Loivan opissa, saatiin todeta Nina Pölösen valmennuksessa Boen kartanon tallilla.
2013

31.12 Karvinen palkittiin jälkeläisarvokirjaimella AB.

4.8 Ensimmäinen kasvattimme Rockfield Scaramé toteutti jokaisen ponikasvattajan unelman voittamalla Kansallisessa Poninäyttelyssä Best in Show-tittelin 390 ponin joukossa! Tamma keräsi päivän aikana kaikki mahdolliset palkinnot voittamalla luokkansa, ollen rodun paras tamma, rodun paras poni, rodun paras veteraani, koko näyttelyn paras veteraani ja lopulta koko näyttelyn paras poni.

4.2 Osanottomme Rockfield McBurneyn ensimmäisen pojan, Vanity Fairy Whisperin poismenon johdosta.


2012

30.11 Arctic Glow matkusti Ohana-tallille ratsukoulutukseen. Vaihdossa meille tuli mukava pikkuneiti Ohana Elegance Nightingalen leikkikaveriksi.

24.10 Tallille on tehty huippusukuinen ulkomaanhankinta joka kuitenkin saapuu Suomeen vasta ensi keväänä. Kevättä odotellessa... :)

29.9 Eternity kilpaili laatuponikilpailuissa 2-vuotiaiden luokassa. Tulos oli surkea. Poni oli erittäin virkeä ja suoritti irtohypytyksen yli-innokkaasti hosuen ja tämä vaikutti pisteisiin koska hyppyjä oli vaikea arvostella liian kovan vauhdin takia. Pistekeskiarvo hypytyksestä oli 6,0. Liikepisteitä poni sai 6-6,5-5,5 (laukkaa vaikea arvostella koska meni niin kovaa esteiden välissä. Laukkahan arvosteltiin ainoastaan estekujassa). Rakennepisteet olivat musertavat 36 pistettä! Lopullinen pistetulos oikeutti 10. sijaan 12 osallistujan joukossa. Tässä jäi reilusti parantamisen varaa ensi vuodelle... :)

8.9 "Punkeron" dietti on onnistunut! Rockfield Eternity osallistui Connemarojen rotunäyttelyyn. Irlantilaistuomari piti hänestä kovasti ja Eternity palkittiin I palkinnolla voittaen luokkansa, oli Junior Champion ja lopulta Reserve Supreme Champion! Supreme Champion oli upeassa kunnossa oleva 22-vuotias tamma Aramara Eliza.

18.8 Sillä välin kun pullukat patsastelee näyttelykehässä niin toiset tekee ihan oikeita töitä. Nimittäin Karvinen ja Milja taas vauhdissa ruusukkeita kahmimassa! Tällä kertaa jaettu toinen sija koululuokassa jossa yli 20 lähtijää.

18.8 Rockfield Eternity osallistui Kansalliseen Poninäyttelyyn ja sai Hippoksen kehässä mukavan pisterivin 8-8-8-8-8=40p ja I palkinto! Rotukehässä tuli ihan mukava arvostelu, mutta kolmas sija, II palkinto ja tuomarilta pitkä selitys siitä miten "päivän kunto" oli vähän yli = lihava poni. Nyt ihraponi pääsi laitumelta kotitallille aloittamaan säännöstellyn ruokailun sekä valmistautumisen 6 viikon päästä käytäviin laatuponikilpailuihin.

10.7 Scaramén kanssa paluu lähtöruutuun... ultrattiin tänään tyhjäksi. Onneksi on kesää vielä jäljellä yrittää...

1.7 Karvinen ja Milja keräävät ahkerasti ruusukkeita, tällä kertaa ratsukko sijoittui viidenneksi seurakilpailuissa 21 lähtijän joukossa.

17.6 Karvisen ylläpitäjän, Miljan, valmentaja ja tallinpitäjä Mari Vainio kilpaili Karvisella seurakilpailuissa voittaen helppo B-luokan prosentein 65,417. Luokassa oli reilut 20 lähtöä.

10.6 Karvinen ja Milja (molemmat 12v) aloittivat yhteisen kisauransa hienosti voittamalla helppo C-luokan kouluratsastuksen harjoituskilpailuissa Orivedellä!br>
4.6 Scaramé ultrattiin kantavaksi oriista Dale Mountain Mist.

24.5 Glow varsoi klo 22.15 pienen ja virkeän tammavarsan!

23.5 Honesty ja Essi sijoittuivat hienosti neljänneksi 60 lähtijän joukossa Ypäjän maastoestekisoissa. Onnea Essi ja Nessi!

12.5 Honest Feeling eli "Fiilis" muutti uuteen kotiin. Paljon onnea Fiilikselle ja uudelle omistajalle!

5.5 Attraction muutti ylläpitoon Laura Hakoselle. Attractionin olisi tarkoitus uudessa kodissaan perehtyä syvällisemmin ratsun tehtäviin, päätavoitteena ensi vuoden Ponibreeders-kilpailu. Toivotamme ratsukolle onnellista yhteistyötä ja paljon iloisia yhteisiä hetkiä!

1.4 Perfection suoritti hyväksytyn helppo B-radan aluetason kouluratsastuskilpailuissa ollen luokassaan 24. sijalla 29 lähtijän
24.3 5-vuotias viime kesänä varsonut Rockfield Perfection aloitti kilpauransa kahdella hyväksytyllä suorituksella kouluratsastuksen seurakilpailuissa helppo C-luokissa.

4.3 Scarface muutti Iittalaan ylläpitoon nuorelle poniratsastajalle. Toivotamme ratsukolle hyvää yhteistyötä ja paljon onnellisia hetkiä!

26.2 Attraction palasi takaisin kotiin kaupan peruuntumisen takia.

21.1 Scarface palasi takaisin kotiin ylläpidosta.

2011

8.12 Scaramé palkittiin jalostusarvokirjaimella A. Myös Karvisen isä Ard Ri Cunga palkittiin arvokirjaimella A.

10.12 Rockfield Attraction muutti uuteen kotiin. Onnea uudelle omistajalle! ;)

6.10 Scarface muutti Tesjoelle ylläpitoon Jenny Ristolalle.

26.9 "Fiilis" eli R. Honest Feeling kävi Sipoossa Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä ja keräsi pisterivin 87777. Samassa näyttelyssä palkittiin Karvisen 3-vuotias tytär Ohana Chantal II palkinnolla.

22.9 Scarfacelta onnittelut myös seuraavalle tyttärelle, Aramara Ona O'Hara KTK II palk.

12.9 Scaramé todettiin valitettavasti tyhjäksi.

8.9 Scarface onnittelee ensimmäistä kantakirjattua tytärtään! Ruutanan Alyshia KTK II palk.

7.9 Nettisivuilla on ollut pitkä päivitystauko muuton ja puuttuvan nettiyhteyden takia. 9.4 Porvoon Karhukorpeen perustettiin Rockfield-tallin "sivujaosto", johon ponit pääsivät tutustumaan laidunkauden ajaksi. Kesän ponit siis viettivät Porvoossa ja viimeiset ponit palasivat takaisin kotitallille Myrskylään 4.9. Uutisia on kerrottavana sen verran että Rockfield Arctic Glow on kantava oriista Skatholm Thunder Ball.
Scaramé kävi kesän aikana lukuisia kertoja Orimattilassa Hevoskylän klinikalla siemennysaikeissa, mutta siementämään päästiin kesän aikana vain kahdesti, huonolaatuisten kiimojen takia. 12.9 olevassa ultrassa paljastuu, ovatko kovat yritykset tuottaneet toivottua tulosta.
Vuonna 2011 ei syntynyt yhtään Rockfield-varsaa.

2010

15.12 Rockfield Worth A Fortune eli "Ventti" on myyty ja muuttanut Imatralle. Onnea uudelle omistajalle Nitalle!

27.11 Karvinen edusti connemaroja ELMA-messuilla, uuteen tilanteeseen hyvin rauhallisesti suhtautuen.

15.9 Scaramé ultrattiin ja todettiin uudelleen tiineeksi. Nyt alkaa siis uusi odotus alusta taas.

14.9 Attraction muutti talven ajaksi Stallhotekin tallille 1-vuotiaan fwb-orin kaveriksi.

13.9 Honesty kantakirjattiin II palkinnolla pistein 7-7-7-6-8.

31.8 Perfection kävi tamma- ja varsanäyttelyssä Maaningalla ja palkittiin II palkinnolla, 37 pistettä.

28-29.8 Honesty osallistui Hanna Kolin ratsastamana Tapiola Ponibreeders kilpailuun 5-vuotiaiden luokassa. Kiireinen suoritus lauantaina 80cm esteradalla aiheutti 4 pudotusta eli 16 virhepistettä. Sunnuntaina 90cm radalla pudotuksia tuli kolme, joten yhteistulokseksi tuli 28 virhepistettä ja luokan jumbosija. Positiivista on että Nessi hyppää innokkaasti ja epäröimättä. Nyt pitäisi vaan löytää keinot saada tamma rauhoittumaan ja keskittymään niin että esteet ylittyisivät ilman turhia, liian vauhdin aiheuttamia pudotuksia.

28.8 Perfection osallistui uudella kotitallillaan järjestettävään match show-näyttelyyn ja oli lopulta näyttelyn BIS! Onnittelut Viiville ja uudelle omistajalle Katrille!

26.8 Ultraäänitutkimus paljastaa käsittämättömän tapahtuman: Scaramé on luonut jossain vaiheessa ja uusi kiima on parhaimmillaan - uusi astutus Ryanilla ja katkaisupiikki tammalle. Ryan lähti kotimatkalle ja kotiin saapuikin puolentoista vuoden poissaolon jälkeen Karvinen, hyväkuntoisena ja pirteänä.

25.8 Päivää ennen Hagens Ryanin paluuta Ruotsiin Scaramé näyttää voimakasta kiimaa. Astutuskin onnistuu ongelmitta. Mikä on vikana?!

16.8 Scaramén kolmannessa tiineystarkastuksessa kaikki hyvin.

1.8 Perfection muutti uuteen kotiin. Onnea ja menestystä uudelle omistajalle!

30.7-1.8 Kolme Rockfield-ponia osallistui kansalliseen poninäyttelyyn Vermossa. Lauantaina näyttelyssä kävi Arctic Glow, joka sai brittituomarilta ykköspalkinnon ja luokkavoiton.
Hippoksen kehässä Glow keräsi 41 pistettä ja I palkinnon.
Sunnuntaina olivat vuorossa Scaramé ja Eternity. Kummatkin voittivat luokkansa (Scaramé ainoa luokassaan) ja palkittiin I palkinnolla. Scaramé oli paras varsallinen tamma ja Eternity oli rotunsa paras varsa, Vuoden Voittaja 3 sekä koko näyttelyn toiseksi paras varsa!

29.7 mennessä Hagens Ryanista on todettu 12 tammaa kantavaksi.

29.7 Perfection ultrattiin kantavaksi Hagens Ryanista.

2.7 Scaramén toisessa tiineystarkistuksessa kaikki hyvin.

23.6 Hanna ja Honesty osallistuivat Kulta-Ahon Ratsutilan järjestämiin kouluratsastuksen harjoituskilpailuihin. Nessin ensimmäisissä koulukilpailuissa ratsukko pärjäsi erinomaisesti, sijoittuen kolmanneksi luokassa jossa 16 lähtöä, prosentein 63,33%.

22.6 Attraction-ruunan laiduntaminen jouduttiin keskeyttämään laitumella vierailleiden ei-toivottujen ylimääräisten hoitajien takia. Attraction oli laiduntamassa velipuolensa Delmerionin kanssa ja laitumella on kieltokylteistä huolimatta käynyt innokkaita hoitajia mm. letittämässä poneja. Kun ei muista tekosista ole tietoa (mahdollinen aikaisempina vuosina tapahtunut salaratsastustoiminta) niin oli turvallisempaa ottaa nuoret ponit tältä Pernajassa sijaitsevalta laitumelta pois.

11.6 Ventin ratsuksi opettelu sujuu mukavasti, Stallhotekin kentällä vieraillen.


Ventti tutustuu pieneen bankettiin. Ratsastajana Laura Korhonen.

8.6 Scaramé ultrattiin ja todettiin kantavaksi Ryanista.

5.6 Glow ja Fiilis pääsivät hienolle ja runsaalle Fieldhill-laitumelle. Perfection kotiutui paljon jo oppineena Ohana-tallilta.

31.5 Ventti palasi kotiin ja "pikkutytöt" eli Glow ja Fiilis pääsivät laitumelle.

1.5 Netta-tamma lähti kotiin. Samaan matkaan lähti Perfection opiskelujaksolle Ohana-tallille.
Ryanilla astutuskausi alkoi, parin tamman saapuessa vierailulle.

24.4 Ventti matkasi Stallhotek-tallille Liljendaliin jatko-opiskeluita varten.

23.4 Honesty haki lisää kokemusta kilpailuista, jälleen seuraestekilpailut joissa Nessi selvitti 50cm radan 4 virhepisteellä.

21.4 Tammavarsa sai nimekseen Rockfield Eternity, emänemänsä Ametistin muistoksi. Ametistin muisto elää meissä ikuisesti.
Ehkä tähän nimeen vaikutti hieman myös varsan isän nimi... :)

16.4 Scaramé varsoi tammavarsan.


Tammavarsa Rockfield Eternity

3.4 Ruotsalainen diplomitamma Hagens Citron varsoi Scarfacen ensimmäisen ulkomaalaisvarsan - ruunivoikon orivarsan.

12.3 Rockfield Honesty on aloittanut kilpauransa. Tamma osallistui ensimmäisiin seuraestekilpailuihinsa ja selvitti radan rohkeasti ja reippaasti. Kaksi pudotusta tuli mutta ottaen huomioon Nessin vähäisen kokemuksen ja lyhyen ratsu-uran niin ei voi olla kuin tyytyväinen tulokseen. Poni selvästi pitää hyppäämisestä eivätkä rata tai esteet hirvittänyt sitä ensikertalaisena ollenkaan. Tästä on Hannan ja Nessin hyvä jatkaa.

7.3 Ventti palasi kotiin 5 viikkoa kestäneeltä koulutusjaksolta.

2.3 Valkea herrasmies-ori Hagens Ryan saapui ja Calvin Klein matkasi takaisin Ruotsiin.

31.1 Rockfield Attraction eli "Skipi" tuli kotiin vierailtuaan pitkään Fieldhill-tallilla. 2-vuotias, vieralunsa aikana mukavasti kehittynyt ruuna hakee nyt paikkaansa tammalaumassa.


Rockfield Attraction

30.1 Ventti matkusti jatkamaan ratsuksi opiskelua.

2009

6.11 Rockfield Scarface oli Ruotsissa kauden 2009 connemaraoriiden astutuslukumäärätilaston kärjessä yhdessä ranskalaisori Clifden de l'Aulnen kanssa! Kummankin oriin luona vieraili kauden aikana 18 tammaa.

6.11 Rockfield Attraction ruunattiin tänään.

31.10 Nessi lähti Ohana-tallille treenailemaan ratsun taitoja ja yhteistyötä määrätietoisen Hanna Kolin kanssa. Parille toivotetaan hyvää ja antoisaa yhteistyötä! Nessin tilalle saapui 1-vuotias Ohana Cornette, joka kotiutui heti rauhallisesti ja sai mukavan vastaanoton muilta poneilta.

14.10 Glow muutti isoon kimppakarsinaan Fiilis-varsan seuraksi ja Nessi-emä pääsi takaisin omaan karsinaansa.

25.9 Scarface tulee jatkamaan Ruotsissa vielä astutuskauden 2010. Calvin palaa kotiin ja tilalle saamme kaudelle 2010 käyttöön Bjennesby-siittolan toisen oriin, Hagens Ryanin.

25.9 Scaramén tiineys varmistettiin olevan kunnossa kolmannella ultraäänellä.

20.9 Ventti osallistui laatuponikilpailuihin 3-vuotiaiden luokkaan. Rakenteesta pisteet olivat aika alakantissa, 36 pistettä, mutta Ventti keräsi ihan mukavat pisteet irtohypytyksessä ja askellajikokeessa, lopputuloksena sijoittuminen kilpailussa 6. sijalle. Luokassa kilpaili 22 ponia. Ventin esitys irtohypytyksessä lämmitti erityisesti mieltä. Olimme käyneet maneesissa harjoittelemassa hyppäämistä kokonaiset 2 kertaa ennen kilpailua.

5.9 Calvin Klein esitettiin connemaranäyttelyssä Pernajassa ja palkittiin II palkinnolla.

1.9 Tallin remontti valmistui ja ponit pääsivät uusiin, hienoihin karsinoihin. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! Iso kiitos Knutte-timpurille sekä Loviisan Lattiapojille!

2.8 Honesty ja "Fiilis"-varsa osallistuivat kansalliseen poninäyttelyyn. Honesty sijoittui luokassaan toiseksi (2 osallistujaa) II palkinnolla. "Fiilis" voitti tammavarsaluokan (2 osallistujaa) ja palkittiin I palkinnolla.

1.8 Arctic Glow ja Perfection osallistuivat kansalliseen poninäyttelyyn Vermossa. Brittiläinen tuomari palkitsti Glown II palkinnolla luokan viimeiseksi (3 osallistujaa) ja Perfectionin III palkinnolla luokan kolmanneksi (4 osallistujaa). Suomen Hippokselta molemmat nuoret saivat II palkinnon, Glow 39 pisteellä ja Perfection 38 pisteellä. Neidit käyttäytyivät huonosti kehissä, huudellen toistensa perään, vaikkeivät kotioloissa kovin läheisiä ystäviä ole.

17.6 Scaramé käväisi laitumelta kotona ja ultrattiin kantavaksi.

13.6 Ventti haettiin kotiin lomalle ratsuopinnoistaan. Ratsun aluksi oppinut Ventti pääsi heti laitumelle muiden joukkoon.

30.5 Scaramé liittyi "nuorison" seuraan laitumelle kun Calvinin seuraksi saapui tammavieras.

26.5 Perfection, Arctic Glow ja Honesty + varsa pääsivät laitumelle. Scaramé jäi vielä toistaiseksi kotiin pitämään Calvinille seuraa.

10.5 Ratsuponi Ventti matkusti Ypäjälle Anna Kärkkäiselle opiskelemaan ratsuksi. Tallilla on nyt tilapäisesti vain 4 ponia + varsa, kun Calvin eilen lähti Fieldhill-tallin tyttöjä tapaamaan.

27.4 Kauniina aurinkoisena kevätpäivänä Ametist ja Hagens Olivia nukahtivat ikiuneen ja lepäävät nyt rauhassa vierekkäin lempilaitumellaan.

22.4 Kuva varsan ulkoilusta pihalla.20.4 Nessi varsoi aamuyöllä tammavarsan i. Dale Mountain Mist.

17.4 Pieni valkoinen herrasmies Calvin Klein saapui Rockfield-tallille eikä mennyt kauaa niin herra naamioitui toisen väriseksi.


Calvin Klein15.4 Karvinen on saapunut onnellisesti perille Bjennesby-siittolaan, Ruotsiin. Matka alkoi eilen ja kesti reilun vuorokauden.

4.4 Rockfield Attraction muutti Fieldhill-tallille 2-vuotiaan shetlanninponiorin kaveriksi.

29.3 Karvinen ja Pia voittivat luokan helppo B:0 Esman Ratsastuskeskuksessa järjestetyssä 6 Days Dressage Cupin ensimmäisessä osakilpailussa.

1.3 Karvinen ja Pia voittivat 60cm esteluokan Ratsutila Hagalundin drive-in estekilpailuissa.

4.2 Varsa pääsi klinikalta kotiin.

1.2 Karvinen ja Pia voittivat 70cm esteluokan Ratsutila Hagalundin drive-in estekilpailuissa.

31.1 Kävimme katsomassa pientä potilasta hevossairaalassa. Varsa voi olosuhteisiin nähden hyvin, pääsee ehkä ensi viikolla kotiin kunhan antibioottihoito voidaan lopettaa.

27.1 Varsan tukos saatiin lopulta poistettua nukutuksessa. Varsa vointi on vakaa mutta keuhkotilanne huolestuttaa vähän sillä varsa on tukoksen takia vetänyt ruokaa henkeensä. Suonen sisäinen antibioottihoito jatkuu hevossairaalassa.

24.1 Olivian varsa Attraction joutui Viikin hevossairaalaan yllättävän ruokatorven tukoksen takia. Varsa jäi hoitoon ja Olivia tuli takaisin kotiin, vieroitus tapahtui tällä kertaa näin...

2008

6.12 Karvisen ja Pian yhteistyö on alkanut löytää yhteisen sävelen myös esteradalla. Ratsukko kilpaili Jokelan Ratsastajien järjestämissä seurakilpailuissa, tuloksena virhepisteettömät suoritukset ja sijoittuminen kummassakin luokassa joihin osallistuivat.

25.10 Karvinen kilpaili Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämissä kouluratsastuksen seurakilpailuissa luokassa helppo B:1 sekä omistajansa että vuokraajansa kanssa. Tuloksena oli ensimmäinen ja kolmas sija luokassa, sekä seuran seniori-koulumestaruus.
.
17.9 Olivia ultrattiin tyhjäksi. Samalla paljastui että Scaramé on luonut jossain vaiheessa... Nessi todettiin olevan yhä tiine.

7.9 Ruuna Rockfield No Colour on aloittanut kilpailu-uransa uuden omistajansa kanssa osallistumalla kouluratsastuksen aluekilpailuihin. Toivotamme "Albinille" ja omistajalleen Elisalle menestyksekästä jatkoa kouluratsastuksen parissa!

6.9 Viisi Rockfield-ponia osallistui connemaranäyttelyyn jossa tuomarina oli Mrs Elizabeth Petch Irlannista. Ventti palkittiin III palkinnolla ja oli ainoana osallistuvana risteytyksenä part-bred champion.
Perfection palkittiin II palkinnolla. Scaramé palkittiin I palkinnolla ja voitti luokan 10-15 vuotiaille tammoille. Arctic Glow voitti luokkansa ja oli champion-varsa ja palkittiin I palkinnolla.
Scarface voitti jalostusoriluokan ja palkittiin I palkinnolla, oli champion-ori ja lopulta näyttelyn supreme champion. Kiitos kaikille avuliaille henkilöille näyttelypaikalla ja erityiskiitos Karvisen vuokraajalle, Pialle, joka oli valmistellut Karvisen hienosti näyttelyä varten.

23.8 Scarface ja Pia osallistuivat vain yhden viikon yhdessä harjoittelun jälkeen Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämiin kouluratsastuksen harjoituskilpailuihin. Ratsukko osallistui luokkaan helppo C:1, tuloksena hienosti toinen sija. Luokkaan osallistui 18 ratsukkoa.

16.8 Scarface lähti puoleksi vuodeksi ylläpitoon junioriratsastaja Pia Bomanille, Pian oman hevosen ollessa kuntoutuslomalla.

3.8 Scaramé ja varsa Arctic Glow kävivät kansallisessa poninäyttelyssä. Scaramé oli yksin luokassaan ja palkittiin I palkinnolla. Arctic Glow oli rodun paras varsa ja palkittiin I palkinnolla, koko näyttelyn paras varsa-valinnassa Glow oli viides.

2.8 Perfection ja Worth a Fortune osallistuivat kansalliseen poninäyttelyyn Vermossa. Rotukehässä Perfection eli "Viivi" oli yksin luokassaan ja luonnollisesti luokkavoittaja ja palkittiin II palkinnolla, miellyttävän positiivisella sanallisella arvostelulla.
Worth a Fortune eli "Ventti" yllätti iloisesti omassa rotukehässään ollen kolmas ainoana ratsuponina viiden kovan welsh part bredin seurassa ja palkittiin I palkinnolla!
Hippoksen arvostelukehässä molemmat neidit keräsivät 38 pistettä ja II palkinnon.


"Viivi" rotukehässä.

29.7 Honesty ja Scaramé todettiin tiineystarkastuksessa edelleen kantaviksi.

25.7 Jo pidemmän aikaa suunnitteilla ollut yhteistyö Ruotsin connemarasiittola Bjennesbyn kanssa on vahvistunut. Kaudella 2009 Suomeen saapuu astumaan connemaraori Calvin Klein RC 89 ja Scarface viettää astutuskauden Ruotsissa Bjennesbyn siittolassa.


Calvin Klein RC 89

3.7 Scaramé todettiin kantavaksi oriista Dale Mountain Mist.

2.7 Olivia varsoi yöllä ryhdikkään ja pirteän orivarsan. Varsa on saman värinen kuin Arctic Glow eli kimoutuva ruunivoikko.
Lisää varsakuvia29.6 Rockfield Hazy Charm saapui jälleen kesälomalle Rockfield-tallille.

15.6 Connemaratreffeille Rockfield-tallilla osallistui vajaat parikymmentä henkilöä. Sää onneksi suosi ja päivä oli mukava. Karvinen palasi kotiin ja Dale Mountain Mist lähti takaisin Fieldhill-tallille.

10.6 Fieldhill-tallin kanssa suoritettiin tilapäinen orien vaihto. Karvinen matkusti Fieldhill-tallille laiduntamaan ja Rockfield-tallille saapui Dale Mountain Mist "työkeikalle".

8.6 Ventti ja Viivi osallistuivat Match Show-näyttelyyn Loviisassa. Kummatkin palkittiin I-nauhalla ja ponit jatkoivat pitkälle loppuvalinnoissa. Lopulta Ventti putosi pois viimeisenä ennen kolmen parhaan valintaa ja Viivi oli BIS 3. Viivi sai myös Paras Varsa-erikoispalkinnon.

3.6 Nessi ultrattiin kantavaksi oriista Dale Mountain Mist.

17.5 Scaramé ja Arctic Glow eli "Takku" ulkoilemassa.15.5 Scaramé varsoi ruunivoikon(kimon?) tammavarsan "Rockfield Arctic Glow".
Lisää varsakuvia5.5 Karvisen kevään ensimmäinen varsa syntyi tammalle Omey Ruby!


Doyher Ruby Rose. Kuva: Nina Tiainen

27.3 Ametist, 26v:16.3 Rockfield Wizard hyväksyttiin jalostukseen II palkinnolla. Kolmas Rockfield-ori ja Scaramélle jo toinen hyväksytty poika, vaikeaa uskoa todeksi. Paljon onnea Sanna-omistajalle!

4.3 Tulihan se talvi vihdoinkin... Viivi ainakin tykkää!


2007

4.12 Tunnistaja kävi tunnistamassa Viivin.

17.10 Olivian tiineys varmistettiin toisella ultralla ja kaikki näytti olevan hyvin.

26.8 Tuore kuva Viivistä


"Viivi", vajaa 5 viikkoa vanha

23.8 Olivia todettiin kantavaksi! Samalla tarkistettiin Scaramén tiineyden tilanne ja kaikki näyttäisi olevan hyvin.

12.8 Scaramé osallistui Vermon poninäyttelyyn, tuloksena luokkavoitto ja I palkinto.

11.8 Ventti ja Nessi osallistuivat Vermon poninäyttelyyn. Rotukehissä kummatkin palkittiin kolmannella palkinnolla mutta Hippoksen kehästä Ventti sai 38 ja Nessi 37 pistettä eli kummatkin varsat palkittiin II palkinnolla.

30.7 Olivia siemennettiin varsakiimaan Karvisella.

26.7 Scaramén toinen ultra, edelleen tiine.

24.7 Olivia varsoi ruunivoikon tammavarsan!


"Viivi"-varsa, naama piilossa

6.7 Charmi tuli taas viettämään kesälomaa Rockfield-tallille ja pääsi pikkuneitien (Nessin ja Ventin) lapsenvahdiksi laitumelle.


Charmi, Nessi ja Ventti

2.7 Scaramé ultrattiin kantavaksi! Nyt toivomme tietenkin että kaikki menee hyvin ja tiineys etenee normaalisti. Seuraava ultra tehdään muutaman viikon päästä.

16.6 Scaramé siemennettiin Atlantic Acen pakasteella.

31.5 Rockfield McBurney on myyty Outi Talvelle Jämsään.

29.5 Suomen ensimmäinen connemara "pakastevarsa" syntyi tammalle Lindens Myrra. Tammavarsa tuli, i. brittiläisori Atlantic Ace.

5.5 Rockfield Hazy Charm ja Elina Kostiainen sijoittuvat toiseksi Idän Ratsu Cup esteratsastuksen 6 osakilpailua sisältävässä cupissa. Viimeisessä osakilpailussa tuli voitto 80cm esteluokassa. Cup-pisteitä keräsivät yhteensä 108 ratsukkoa, pisteitä sai vain osakilpailuissa sijoittuneet ratsukot. Charmi ja Elina voittivat tai sijoittuvat viidessä osakilpailussa kuudesta.

10.4 Naapuritallilla syntyi Karvisen kevään ensimmäinen varsa tammalle Ponnyjoy Pompeja.


Tammavarsa Bergviks Moneypenny

10.3 Rockfield Hazy Charm ja Elina Kostiainen sijoittuivat kolmanneksi 90cm esteluokassa Tuomarinkylässä, Idän Ratsu Cup-osakilpailussa. Ratsukko nousi nyt kolmannelle sijalle cupissa, jossa on kevään aikana jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

28.2 Tiina-varsa lähti kotiin omistajalleen Marja Hoikkalalle Streamside-tallille.

18.2 Karvinen kilpaili Kotkan Ratsastajien järjestämissä esteratsastuksen seurakilpailuissa, ratsastajanaan Lotta Sinisalo. Luokassa 70cm tuli yksi pudotus perusradalla. Luokassa 80cm perusrata sujui virhepisteittä mutta radan toisesta vaiheesta tuli harmittava sarjaesteen b-osan pudotus ja 4 virhepistettä, joka oikeutti luokassa sijaan 15. Luokkaan osallistui 36 ratsukkoa.

2006

2.12 Rockfield Hazy Charm kilpaili Tuomarinkylässä omistajansa Elinan ratsastamana ja sijoittui hienosti toiseksi elämänsä ensimmäisessä 100cm esteluokassa.

26.11 Karvinen ja Lotta kilpailivat Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämässä esteratsastuksen seurakilpailussa. Ratsukon yhteistyö sujui tällä kertaa paremmin ja 80cm radalta tuli yksi pudotus ja 7. sija, luokassa lähti yhteensä 13 ratsukkoa.

16.11 Tunnistaja kävi tunnistamassa Tiinan ja Ventin. Neidit sekä Scaramé saivat myös mikrosirut niskaansa.

28.10 Karvinen kävi kilpailemassa esteratsastuskilpailuissa Tuomarinkylässä, ratsastajanaan muutaman viikon Karvisen kanssa harjoitellut Lotta. Ramppikuume valtasi Karvisen esteradalla ja tuloksena oli hylätty suoritus. Samoissa kilpailuissa kilpaili Rockfield Hazy Charm omistajansa Elinan kanssa. Pari nappasi ruusukkeet sekä 80cm että 90cm luokista. 80cm viides sija ja 90cm kolmas sija - ja ratsukko oli kuulemma tehnyt saman tempun edellisessä osakilpailussa, sijoittuen molemmissa luokissa joihin osallistui.


Charmi ja 80cm luokan ruusuke.

22.10 Tiina ja Ventti vieroitettiin ja nuorukaiset asuvat nyt yhdessä isossa karsinassa. Päivisin varsat ulkoilevat vielä toistaiseksi samassa tarhassa mammojen kanssa.

20.10 Olivian toisessa tiineystarkastuksessa kaikki hyvin!

13.10

Karvinen estetreeneissä Lotta Sinisalon ratsastamana

8.10 Karvinen kilpaili Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa ja voitti kummatkin luokkansa, K.N.Special sekä B-merkin kouluohjelma 2005.

22.9 Olivia toipui niin hyvin kesällä keskeytyneestä tiineydestä että se astutettiin Karvisella syyskuun alussa. Mukavana syys-yllätyksenä Olivia ultrattiin tänään tiineeksi joten yritys palkittiin tällä kertaa. Kuukauden päästä tehdään uusi tiineystarkastus.

16-17.9 Karvinen voitti Tapiola Poni Breedersin 6-vuotiaiden koulukilpailun. Kovan vastuksen antoi welsh part bred-tamma Ty´s She. Karvinen voitti ensimmäisenä kilpailupäivänä luokan K.N. Special. Toisena kilpailupäivänä luokan helppo B:1 voitti Ty´s She, mutta Karvinen voitti kokonaiskilpailun yhteenlasketun pisteprosenttimäärän ollessa suurempi kuin Ty´s She:llä. Molemmat koulubreeders-ponit sijoittuivat vielä avoimessa aluetason luokassa toiseksi ja kolmanneksi. Karvinen kiittää kaikkia kannustajia!


Loimitettu Karvinen

6.9 Rockfield McBurney matkusti Ratsutila Aramaralle Jämsään.

26.8 Karvinen kävi kilpailemassa Mäntyharjun Ratsastajien järjestämissä aluekoulukilpailuissa ja sijoittui molemmissa luokissa joihin osallistui. Luokassa helppo C tuli 4. sija ja luokassa helppo B jaettu 6. sija. Luokkiin osallistui 25/27 ratsukkoa.


Karvinen Mäntyharjun kilpailuissa

19.8 Karvinen toi kotiin 2 ruusuketta Kotkan Ratsastajien järjestämistä aluetason kouluratsastuskilpailuista. Luokassa helppo C tuli voitto ja luokassa helppo B Karvinen sijoittui 9. sijalle. Molempiin luokkiin osallistui 40 ratsukkoa.

7.8 Olivian toisessa tiineystarkastuksessa paljastui n. 5-viikkoiseksi kehittynyt kuollut sikiö.. Enää ei ole toiveita saada Oliviaa kantavaksi tälle kaudelle joten jatkosuunnitelmat siirtyvät ensi vuoden puolelle.

6.8 Rockfield Scarface kävi Vermon poninäyttelyssä. "Karvinen" palkittiin I palkinnolla, oli rp-ori ja Vuoden Voittaja II.


Karvinen Vermossa

5.8 Rockfield Honesty kävi Vermon poninäyttelyssä. "Nessi" voitti oman luokkansa (1v-tammat) ja palkittiin I palkinnolla ja oli lopulta vsp-nuori. Hippoksen kehässä Nessi sai II palkinnon.

21.7 Lisää näyttöä pakasteen toimivuudesta! Tamma Lindens Myrra on todettu tiineeksi ensisiemennyksestä Atlantic Acen pakasteella.

14.7 Olivia ultrattiin tiineeksi! Pakaste näyttäisi siis toimivan. Nyt toivomme että kaikki menee hyvin ja ensi kesänä syntyisi Suomen ensimmäinen connemara-"pakastevarsa". Pidämme myös peukkuja että pari muuta pakasteella siemennettyä tammaa tiinehtyisivät.

12.7 Hazy Charm lähti vierailultaan takaisin kotiin Espooseen.

26.6 Olivia ultrattiin tyhjäksi ja jäi varsansa kanssa klinikalle uutta siemennysyritystä varten. Karvinen kotiutui Jämsästä.

23.6 Karvinen matkusti "työmatkalle" Jämsään.

22.6 Hazy Charm tuli viettämään kesälomaa muutamaksi viikoksi Rockfield-tallille.


Rockfield Hazy Charm

19.6 Scaramé varsoi illalla pirteän tammavarsan.


Pari tuntia vanha tammavarsa (i: Zinntaler)

10.6 Nessi ja Olivia + varsa pääsivät nauttimaan laitumelle Pernajaan.


1-vuotias Rockfield Honesty

9.6 Olivia siemennettiin brittiläisori Atlantic Acen pakasteella. Nyt jännitetään reilut 2 viikkoa ja pidetään peukkuja...


Atlantic Ace

9.5 Olivia varsoi ulkona tarhassa mustanpäistärikön(kimon?) tammavarsan.


Kuva: Marja Hoikkala

23.4 Scarface kilpaili Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämissä kouluratsastuksen seurakilpailuissa. "Karvinen" voitti luokassa K.N.Special ja sijoittui toiseksi luokassa helppo C:1.

21.4 McBurney lähti kotoa "työmatkalle" noin puoleksi vuodeksi Sinikukka Hoikkalan ratsastettavaksi. Toivottavasti yhteistyö lähtee sujumaan ja pari pääsee valloittamaan kilparatoja tulevan kesän/syksyn aikana.

7.4 Scarface kantakirjattiin Ypäjällä I palkinnolla. "Karvinen" keräsi pisterivin 8-9-7-8-8 = 40 pistettä.

26.2 Scarface kilpaili Idän Ratsu Cup toisessa kouluratsastusosakilpailussa. "Karvisella" taisi olla kevättä rinnassa, sillä nuori herra käyttäytyi täysin vastoin tapojensa pörhistellen ja huutaen. Kouluohjelma K.N.Special sujui muuten kohtuullisen hyvin, mutta "Karvisen" aikaisemmin hyviksi osoittautuneet pysähdykset epäonnistuivat täysin, alkutervehdystä lukuun ottamatta. Pysähdyksissä herra ei malttanut millään seistä paikallaan vaan peruutteli ja poikitti, mikä tietysti näkyi pisteytyksessä. Lopputulos 6. sija. Luokkaan osallistui 10 ratsukkoa.

2005

20.12 Burney ruunattiin Hyvinkään hevossairaalassa. Kaikki meni hyvin ja Burney pääsi jo samana iltana kotiin toipumaan.

10.12 Olemme tehneet päätöksen McBurneyn ruunaamisesta. Ori on luonteeltaan kiltti, mutta niin herkkä ärsykkeille ympäristössään, että ponin elämä on jatkuvaa stressiä.
Burney on hyvin herkkä ja miellyttävä ratsastaa ja sillä tuntuu olevan kapasiteettia jota valitettavasti ei voida hyödyntää kilparadalla tällä hetkellä, vahvan orimaisen käyttäytymisen takia. Burneyn isä, Golddigger Laddie on parhaassa iässään oleva jalostuksessa vaikuttava ori, joten emme koe että Burneyn ruunaus tulee merkitsemään mitään menetystä connemarakasvatukselle.
Uskomme Burneylla olevan paljon enemmän annettavaa tehtäväänsä keskittyneenä ratsuna.

4.12 Scarface sijoittui toiseksi kolme osakilpailua sisältävässä Idän Ratsu Cup-kouluratsastuskilpailussa, B-merkin kouluohjelma 2005-luokassa. "Karvisen" pistesaldo cupissa on nyt yhden osakilpailun jälkeen 8 pistettä.

3.12 Scarface hyppäsi ensimmäisen estekilpailunsa ja suoriutui hienosti yhdellä pudotuksella 75cm radalta.

9.10 Scarface esiintyi Hartwall Areenalla Helsinki International Horse Show:ssa lasten matinean ohjelmanumerossa "Riverdance" yhdessä 8 muun connemaran kanssa.

25.9 Scarface osallistui Itä-Uudenmaan Ratsastajien järjestämiin seurakilpailuihin hyvällä menestyksellä. Luokassa K.N.Special "Karvinen" sijoittui toiseksi ja luokassa helppo B:0 tuli voitto.

4.9 Scatman muutti kilpareissunsa päätteeksi uuteen kotiin Jämsään. Jämsästä takaisin Rockfield-talliin muutti puolestaan 5-vuotias oripoika Rockfield Scarface.

3-4.9 Scatman osallistui laatuponikilpailuihin. Kilpailut pidettiin tänä vuonna Loimaalla. Scatman suoriutui tehtävistään oikein hyvin. 5-vuotiaiden luokassa oli vain 4 osallistujaa ja Scatman sijoittui joukossa 3. sijalle.

7.8 Ametist ja McBurney osallistuivat valtakunnalliseen poninäyttelyyn. 23-vuotias Ametist oli yksin veteraaniluokassa, eli luokkavoitto ja RP-veteraanititteli oli selvä, mutta tämän lisäksi englantilaistuomari palkitsi Ametistin I-palkinnolla, kehuen vanhuksen ikäisekseen hyvää kuntoa. Valitettavasti ikä alkaa ilmeisesti jo painaa Ametistia, sillä se liikkui ravissa epäpuhtaasti, mikä tietysti vaikutti arvosteluun jatkovalinnoissa.
McBurneyllä oli luokassaan vastustajana isänsä Golddigger Laddie, joka odotetusti vei luokkavoiton. McBurney kaipaa lisää massaa, se on ollut tiedossa koko kesän, mutta kun herra ei aina malttaisi syödä kun nättejä tammoja tuodaan kotiin hänen ihailtavaksi... Tuomari totesi kuitenkin että oriilla on hyvä tyyppi, hyvä luusto ja lapa sekä suorat liikkeet. Tällä kertaa kuitenkin II-palkinto.

18.6 Pia Boman ja Rockfield Scatman osallistuivat Ratsutila Hagalundin järjestämiin kilpailuihin hienolla menestyksellä. Yhdistetyssä kilpailussa ratsukko sijoittui kouluosuudella (helppo C:1) toiseksi ja esteosuudella (60cm) neljänneksi. Nämä tulokset oikeuttivat toiseen sijaan yhdistetyssä kilpailussa, joten ratsukko kahmaisi ensimmäisestä kilpailustaan 3 rusettia!

8.5 Olivia varsoi pirteän tammavarsan! Edellisestä Rockfield-tammavarsasta onkin ehtinyt kulua 10 vuottaTammavarsa "Nessi"

5.5 Scatman muutti Loviisaan vuokralle, poniratsastaja Pia Bomanin käyttöön.

24.4 Scatman osallistui kouluratsastuksen seurakilpailuihin seuraavin tuloksin: Helppo C:1 14.(30), K.N.Special 5.(13)

10.4 McBurney esiintyi jalostusoriiden esittelyssä Ypäjän oripäivillä

20.2 Rockfield Scatman osallistui elämänsä ensimmäisiin kouluratsastuskilpailuihin. Ponilla mentiin talli- kutsukilpailuihin hakemaan kisakokemusta. Luokkaan osallistui 29 ratsukkoa ja Scatman sijoittui hienosti jaetulle 3. sijalle.